Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokromki ciabaty 8 sztuk
pomidory 3 sztuk
oliwki czarne według uznania
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
feta 150 gramów
bazylia listki według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać ze skórki. Usunąć pestki oraz sok i razem z
oliwkami posiekać. Ciabatę natrzeć
czosnkiem, lekko skropić
oliwą i podpiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Kromki obłożyć
pomidorami i
oliwkami. Wierzch posypać pokruszona
fetą,
bazylią,
natką i oprószyć
solą oraz
pieprzem.Uwagi:
Fetę można zastąpić
bryndzą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia WłoskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: