ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko 0,5 litrówjajka 4 sztukmąka 0,75 kilogramówczosnek 3 ząbkioliwa 2 łyżek stołowychszpinak 1 kilogramówpieprz według uznaniasól według uznaniaogórek 1 sztukpomidor 1 sztukpapryka 1 sztukWykonanie:Ciasto: zmiksować, mleko z jajkami, przesiana maka oraz odrobina soli na ciasto o konsystencji nieco gęstszej od ciasta naleśnikowego.Z ciasta na suchej patelni (bez tłuszczu) usmażyć cieniutkie placuszki.Na oliwie zrumienić posiekany czosnek, dodać oczyszczony szpinak. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem, dusić 5 minut, aby nadmiar wody odparował.Na talerzu ułożyć plasterki ogórka, a na nich na przemian układać warstwy placków i szpinaku. Umytego pomidora pokroić w mała kostkę, a oczyszczoną paprykę w paski i udekorować torcik.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: