ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoszynka, plastry grube 2 sztukżółty ser, plastry grube 2 sztukkukurydza konserwowa 1 sztukpomidor średni 1 sztukogórek 1 sztukpapryka różnokolorowa 2 sztukocet winny 2 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowychzioła do sałatek według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ser i szynkę pokroić w grubą kostkę. Z sparzonego pomidora zdjąć skórkę i usunąć środki z pestkami, pokroić w drobną kostkę. Oczyszczone papryki również pokroić w drobną kosteczkę. Umyty ogórek pokroić w słupki o długości 1 cm.Sos winegret: ocet przyprawić na pikantnie solą i pieprzem, połączyć z oliwą, dodać ulubione zioła i odstawić na kilka minut w chłodne miejsce.W misce wymieszać szynkę, ser, osączoną kukurydzę oraz pokrojone warzywa. Przełożyć do salaterki, bezpośrednio przed podaniem polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać. Danie udekorować świeżymi warzywami oraz listkami bazylii. Podawać z grzankami posmarowanymi masełkiem czosnkowym lub ziołowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-08:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: