ßßß Cookit - przepis na Makowiec z bezą kokosową

Makowiec z bezą kokosową

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
margaryna 0.5 kostek
smalec 2 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
sól według uznania
żółtko 4 sztuk
mak 1 sztuk
białko 4 sztuk
wiórki kokosowe 150 gramów
Wykonanie:
Na stolnicy z podanych składników wyrobić kruche ciasto i wyłożyć nim dno dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia(mąka, margaryna, smalec, śmietana, cukier, cukier waniliowy, szczypta soli, żółtka). Masę makowa wymieszać w miseczce i rozłożyć równomiernie na cieście.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z wiórkami i rozłożyć na maku. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4029/Makowiec-z-beza-kokosowa