Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
margaryna 0.5 kostek
smalec 2 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
sól według uznania
żółtko 4 sztuk
mak 1 sztuk
białko 4 sztuk
wiórki kokosowe 150 gramówWykonanie:Na stolnicy z podanych składników wyrobić kruche ciasto i wyłożyć nim dno dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia(
mąka,
margaryna,
smalec,
śmietana,
cukier,
cukier waniliowy, szczypta
soli,
żółtka). Masę makowa wymieszać w miseczce i rozłożyć równomiernie na cieście.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą
soli, dodać
cukier i ubijać, aż
cukier się rozpuści. Wymieszać z wiórkami i rozłożyć na
maku. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: