ßßß Cookit - przepis na Książęca pieczeń z sosem

Książęca pieczeń z sosem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
rostbeft 600 gramów
cebula 1 sztuk
marchewka 300 gramów
masło 40 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
kapary 1 łyżek stołowych
wywar mięsny 250 mililitrów
liść laurowy 1 sztuk
tymianek świeży 1 łyżek deserowych
papryka mielona 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznania
filety sardeli 2 sztuk
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę i połowę marchwi pokroić w plasterki. Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i podsmażyć na 20g masła. Dodać warzywa, chwilę smażyć, posypać mąką, wlać wywar, dodać liść laurowy, tymianek oraz paprykę i dusić.
Oczyszczoną pozostałą marchewkę, pokroić w paseczki, podsmażyć na maśle i dusić 8 minut.
Mięso wyjąć, a do sosu dodać kapary, pokrojone serdele, zaprawić śmietaną, solą oraz pieprzem. Pieczeń podawać z makaronem lub ziemniakami i sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4776/Ksiazeca-pieczen-z-sosem