ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegorostbeft 600 gramówcebula 1 sztukmarchewka 300 gramówmasło 40 gramówmąka 1 łyżek stołowychkapary 1 łyżek stołowychwywar mięsny 250 mililitrówliść laurowy 1 sztuktymianek świeży 1 łyżek deserowychpapryka mielona 1 szczyptasól według uznaniapieprz według uznaniafilety sardeli 2 sztukśmietana gęsta 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną cebulę i połowę marchwi pokroić w plasterki. Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i podsmażyć na 20g masła. Dodać warzywa, chwilę smażyć, posypać mąką, wlać wywar, dodać liść laurowy, tymianek oraz paprykę i dusić.Oczyszczoną pozostałą marchewkę, pokroić w paseczki, podsmażyć na maśle i dusić 8 minut.Mięso wyjąć, a do sosu dodać kapary, pokrojone serdele, zaprawić śmietaną, solą oraz pieprzem. Pieczeń podawać z makaronem lub ziemniakami i sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: