Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica wołowa 1 kilogramów
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
bulion wołowy 2 szklanek
masło 4 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 2 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w paski grubości ok. 1 cm i długości 4 cm. Oprószyć
mąką i posypać
solą oraz grubo mielonym
pieprzem. Oczyszczoną
cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na łyżce
masła, dodać
przecier pomidorowy i wymieszać.Na pozostałym rozgrzanym
maśle obsmażyć
mięso stale mieszając. Dodać
cebulę i wlać
bulion. Dusić na wolnym ogniu kilkanaście minut. Pod koniec dodać mielona
paprykę i
śmietanę. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: