ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwica wołowa 1 kilogramówmąka 2 łyżek stołowychcebula 2 sztukbulion wołowy 2 szklanekmasło 4 łyżek stołowychprzecier pomidorowy 2 łyżek stołowychśmietana 1 szklanekpapryka mielona słodka 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w paski grubości ok. 1 cm i długości 4 cm. Oprószyć mąką i posypać solą oraz grubo mielonym pieprzem. Oczyszczoną cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na łyżce masła, dodać przecier pomidorowy i wymieszać.Na pozostałym rozgrzanym maśle obsmażyć mięso stale mieszając. Dodać cebulę i wlać bulion. Dusić na wolnym ogniu kilkanaście minut. Pod koniec dodać mielona paprykę i śmietanę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: