ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 350 gramówwoda 150 mililitrówmasło 3 łyżek stołowychsól 1 szczyptapolędwica wołowa 100 gramówbaranina 250 gramówpodgardle wieprzowe 100 gramówcebula 50 gramówrosół według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone z błon i ścięgien, umyte mięso posiekać tasakiem razem z cebulą, dodać kilka łyżek zimnego rosołu lub wody, mieszając, doprawić solą oraz pieprzem, dodrze wyrobić.Ciasto: do przesianej mąki wbić jajo, dodać szczyptę soli, mieszając, powoli wlewać gorącą wodę, gdy składniki ciasta trochę przestygną, wyrobić luźne, elastyczne ciasto. Porcjami rozwałkować i kieliszkiem wyciąć małe krążki. Na środku każdego kłaść odrobinę nadzienia i zlepić brzegi ciasta, formując kołduny. Gotować porcjami we wrzącej posolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła lub w rosole. Wyjmować łyżką cedzakową, polać roztopionym masłem i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: