ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwica wołowa 1,5 kilogramówsłonina 150 gramówmasło 50 gramówwoda 5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Plasterkami słoniny owinąć polędwicę, obwiązać sznurkiem, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Mięso wyjąc z piekarnika, zdjąć sznurek i słoninie. Piec jeszcze 15 minut, aby pieczeń się zrumieniła. Oprószyć ja sola oraz pieprzem i zostawić w piekarniku na 5 minut przy uchylonych drzwiczkach. Wyjąć i pokroić w plastry (zbierając sos), ułożyć na ogrzanym półmisku i wstawić do ciepłego piekarnika.Tłuszcz z pieczenia wylać. Formę, w której pieczone było mięso postawić na ogniu, dodać sos zebrany przy krojeniu mięsa, pokrojone masło, 5 łyżek bardzo gorącej wody, mieszając, doprowadzić sos do wrzenia. Doprawić go solą oraz pieprzem i przelać do ogrzanej sosjerki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: