ßßß Cookit - przepis na Zimowa sałatka z wołowiną

Zimowa sałatka z wołowiną

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron świderki 25 dekagramów
pieczarki 30 dekagramów
oliwa 4 łyżek stołowych
biały ocet winny 2 łyżek stołowych
roszponka 10 dekagramów
duże pomidory 2 sztuk
cebulka dynmka 1 sztuk
polędwica wołowa 20 dekagramów
śmietana 12 % 150 mililitrów
ostry chrzan 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier 1 szczypta
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Pieczarki oczyścić, pokroić na ćwiartki i usmażyć je na silnym ogniu dodając łyżkę oliwy. dodać jeszcze dwie łyżki oliwy i ocet, włożyć makaron. Całość wymieszać, przełożyć d salaterki i pozostawić do wystygnięcia.
Roszponkę opłukać i osuszyć, pomidory umyć i pokroić w ósemki. Dymki oczyścić i pokroić w cienkie krążki. Mięso umyć, pokroić w cienkie paski i usmażyć na pozostałym oleju, oprószyć solą i pieprzem. Śmietanę utrzeć chrzanem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Przygotowaną sałatkę wymieszać z mięsem, pomidorami i dymką, polać sosem śmietanowym i natychmiast podawać.
Uwagi:
Śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.
polędwicę wołową można zastąpić piersią z kurczaka
Jedna porcja sałatki zawiera 460 kalorii
Autor: Anusiak
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-30
bardzo dobre, aromatyczne, smaczne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5296/Zimowa-salatka-z-wolowina-