Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
makaron świderki 25 dekagramów
pieczarki 30 dekagramów
oliwa 4 łyżek stołowych
biały ocet winny 2 łyżek stołowych
roszponka 10 dekagramówduże
pomidory 2 sztuk
cebulka dynmka 1 sztuk
polędwica wołowa 20 dekagramów
śmietana 12 % 150 mililitrówostry
chrzan 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier 1 szczyptaWykonanie:
Makaron ugotować w osolonym wrzątku.
Pieczarki oczyścić, pokroić na ćwiartki i usmażyć je na silnym ogniu dodając łyżkę
oliwy. dodać jeszcze dwie łyżki
oliwy i
ocet, włożyć
makaron. Całość wymieszać, przełożyć d salaterki i pozostawić do wystygnięcia.
Roszponkę opłukać i osuszyć,
pomidory umyć i pokroić w ósemki.
Dymki oczyścić i pokroić w cienkie krążki.
Mięso umyć, pokroić w cienkie paski i usmażyć na pozostałym
oleju, oprószyć
solą i
pieprzem.
Śmietanę utrzeć
chrzanem, doprawić
solą,
pieprzem i
cukrem. Przygotowaną
sałatkę wymieszać z
mięsem,
pomidorami i
dymką, polać sosem
śmietanowym i natychmiast podawać.Uwagi:
Śmietanę można zastąpić
jogurtem naturalnym.
polędwicę wołową można zastąpić
piersią z kurczakaJedna porcja sałatki zawiera 460 kaloriiAutor: AnusiakZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaSałatkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30bardzo dobre, aromatyczne, smaczneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: