Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
filet z kurczaka 4 sztuk
boczek wędzony plastry 8 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
pieczarki 6 sztuk
wino białe 0,5 szklanek
czosnek 3 ząbki
oliwa 5 łyżek stołowychskórka otarta z
cytryny 1 łyżek deserowych
rozmaryn - gałązki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety ułożyć płasko na desce, przekroić wzdłuż na pół, by z każdego powstały 2 płaty. Skropić
winem wymieszanym z
oliwą, posypać posiekanym
czosnkiem,
skórką cytrynową,
solą i
pieprzem. Przykryć i odstawić do lodówki na 1,5h.Oczyszczoną
cebulę i
pieczarki pokroić na plasterki. Na każdym płacie
mięsa ułożyć plasterek
cebuli i
pieczarki oraz małą gałązkę
rozmarynu. Ciasno owinąć paskiem
boczku i spiąć wykałaczką. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach, często smarując marynatą z
wina. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: KaijaData: 2009-07-05Rewelacja!!! Cała rodzina zachwalała :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: