Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
czosnek według uznania
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
wino białe 8 łyżek stołowych
rozmaryn według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula 1 sztuk
pieczarki 6 sztuk
rozmaryn 4 gałązki
boczek według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso lekko rozbić, natrzeć
czosnkiem oraz skórką otartą z wyszorowanej
cytryny.
Oliwę wymieszać z
winem. Połową mieszanki skropić
mięso i oprószyć je
solą,
pieprzem oraz
rozmarynem, i wstawić na 4 godziny w chłodne miejsce.Oczyszczoną
cebule i
pieczarki pokroić w plasterki. Na każdym filecie ulozyć po kilka plasterków
cebuli i
pieczarek oraz gałazkę
rozmarynu.
Mięso zrolować, owinąć plasterkami
boczku i przekućwykałaczką. Ułożyć na tackach do grillowania i piec 30 minut, skrapiając resztą marynaty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: