ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki drobiowe z ziołami

Szaszłyki drobiowe z ziołami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z kurczaka 750 gramów
oliwa 0,75 szklanek
czosnek 2 ząbki
oregano 1 łyżek deserowych
rozmaryn suszony 1 łyżek deserowych
wino białe wytrawne 100 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pokroić mięso w kostkę o boku 2 cm. Oliwę wymieszać z pokrojonym w plasterki czosnkiem, ziołami oraz winem. Kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem i zanurzyć w marynacie na 20 godzin. Po wyjęciu z marynaty nadziewać po 4-5 kawałków mięsa na patyczki do szaszłyków. Grillować lub smażyć. Podawać na sałacie lodowej z sosem majonezowym oproszonym startym serem żółtym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11389/Szaszlyki-drobiowe-z-ziolami