Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z kurczaka 750 gramów
oliwa 0,75 szklanek
czosnek 2 ząbki
oregano 1 łyżek deserowych
rozmaryn suszony 1 łyżek deserowych
wino białe wytrawne 100 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokroić
mięso w kostkę o
boku 2 cm.
Oliwę wymieszać z pokrojonym w plasterki
czosnkiem,
ziołami oraz
winem.
Kurczaka oprószyć
solą oraz
pieprzem i zanurzyć w marynacie na 20 godzin. Po wyjęciu z marynaty nadziewać po 4-5 kawałków
mięsa na patyczki do szaszłyków. Grillować lub smażyć. Podawać na sałacie lodowej z
sosem majonezowym oproszonym
startym serem żółtym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: