ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z kurczaka 750 gramówoliwa 0,75 szklanekczosnek 2 ząbkioregano 1 łyżek deserowychrozmaryn suszony 1 łyżek deserowychwino białe wytrawne 100 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokroić mięso w kostkę o boku 2 cm. Oliwę wymieszać z pokrojonym w plasterki czosnkiem, ziołami oraz winem. Kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem i zanurzyć w marynacie na 20 godzin. Po wyjęciu z marynaty nadziewać po 4-5 kawałków mięsa na patyczki do szaszłyków. Grillować lub smażyć. Podawać na sałacie lodowej z sosem majonezowym oproszonym startym serem żółtym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: