Wykonanie
Po krótkiej przerwie przyszła znowu kolej na
kurczaka:) Bardzo prosty i szybki sposób na przyrządzenie tego pysznego
mięsa. Wystarczy włożyć w marynatę i po pewnym czasie wrzucić na rozgrzanego grilla. Wiele
razy pokazywałam już taki sposób jednak
mięso za każdym razem może smakować inaczej, wszystko zależy od składników marynaty. Dzisiaj marynata na bazie
rozmarynu dlatego
Kurczak Rosemary. Pomysł znalazłam tutaj.
Składniki:4 pojedyńcze
piersi z kurczaka6 ząbków
czosnku3 gałązki
rozmarynu4 łyżki
oliwypieprz,
sól do smakuObrać
czosnek, zmiażdżyć, dodać igiełki
rozmarynu,
oliwę,
sól i
pieprz. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, włożyć filety i odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Po tym czasie usmażyć na rozgrzanej patelni grillowej. Smażyć kilka minut z każdej strony. Podawać z
ziemniakami. W orginalnym przepisie
kurczak Rosemary podany został z
sałatką z pieczonych
pomidorków koktajlowych.Smacznego:)