ßßß
Składniki:- kotlet schabowy bez kości- 1 czerwona cebula- 1 lampka czerwonego wina- kilka pieczarek- 2 ząbki czosnku- 1 łyżka rozmarynu- 2 łyżki oliwy z oliwek- sól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Kotlety schabowe ubijam, solę, pieprzę. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek, wrzucam pieczarki, duszę je aż będą miękkie i złoto-brązowe razem z pokrojoną czerwoną cebulą. Dodaję rozmaryn. Na drugiej patelni smażę na oliwe z oliwek kotlety schabowe. Kiedy są już usmażone, przekładam je do pieczarek, dodaję zmiażdżony czosnek i zalewam lampką czerwonego wina. Duszę przez chwilę aż wino się zredukuje i powstanie pyszny sos. Pieczarki podaję położone na schabowym, pod nimi daję cebulę i zalewam sosem z patelni. Palce lizać!