ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszparagi białe konserwowe 1 szklanekszparagi zielone konserwowe 1 szklanekjajka 4 sztukrukola 0,5 pęczeksałata zielona kędzierzawa 4 listkówoliwa 6 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychśmietana 2 łyżek stołowychnatka piertruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Odcedzone z zalewy szparagi kilka pokroić na kawałki, a pozostałe zostawić w całości. Ugotowane jajka obrać i pokroić na cząstki. Sałatę oraz rukolę wypłukać i osączyć. Liście sałaty porwać wzdłuż na paski. Na płytkim półmisku dekoracyjnie ułożyć składniki sałatki. Oliwę wymieszać ze śmietaną i posiekaną natką pietruszki, doprawić solą, pieprzem oraz cukrem i sokiem cytrynowym. Przygotowanym sosem polać sałatkę.Uwagi:Tę sałatkę można wzbogacić w pokrojoną w słupki szynką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: