Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wiórki kokosowe 75 gramów
rum 150 mililitrów
mąka 150 gramów
kakao 50 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
masło stopione 125 gramów
mleko 1 szklanek
jajka 2 sztuk
cukier 150 gramów
czekolada mleczna połamana 180 gramówWykonanie:W mikserze ubić pół szklanki
rumu z wiórkami kokosowymi. Przesianą
mąkę wymieszać z
kakao, proszkiem i
solą.
Masło rozpuścić z
mlekiem na ogniu. Mikserem ubić
jajka z
cukrem na kremową masę. dodawać na przemian rozpuszczone
masło z
mlekiem,
rum z
kokosem i suche składniki. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by ciasto wyrosło, ale pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek.
Lukier: stopić na parze
czekoladę z pozostałym
rumem i posmarować babeczki. Podawać, gdy
lukier zastygnie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: