ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowiórki kokosowe 75 gramówrum 150 mililitrówmąka 150 gramówkakao 50 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsól 1 szczyptamasło stopione 125 gramówmleko 1 szklanekjajka 2 sztukcukier 150 gramówczekolada mleczna połamana 180 gramówWykonanie:W mikserze ubić pół szklanki rumu z wiórkami kokosowymi. Przesianą mąkę wymieszać z kakao, proszkiem i solą. Masło rozpuścić z mlekiem na ogniu. Mikserem ubić jajka z cukrem na kremową masę. dodawać na przemian rozpuszczone masło z mlekiem, rum z kokosem i suche składniki. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by ciasto wyrosło, ale pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek.Lukier: stopić na parze czekoladę z pozostałym rumem i posmarować babeczki. Podawać, gdy lukier zastygnie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: