Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka ze słoika 1 sztuk
mąka 1,5 szklanek
cukier 6 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
Cynamon 1,5 łyżek deserowych
rodzynki 0,5 szklanek
cukier puder 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztukWykonanie:Do miksera dać
jabłka ze słoika razem z zalewą,
jajka,
cukier,
cukier waniliowy,
mąkę,
cynamon i dobrze zmiksować. Dodać wymoczone
rodzynki i wymieszać. Ciasto powinno
mieć słodkawo -
winny smak. Na patelni, na rozgrzanym
oleju smażyć zgrabne placuszki, na rumiano z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym i obsypać, przez sitko,
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: