Wykonanie
Pyszna, chrupiąca szarlotka - najsmaczniejsza jeszcze ciepła.
![](/Data/Images/glodnyalergik.blogspot.com\2014_slash_05_slash_szarlotka-z-maki-kukurydzianej-bez/l/-1755461978.JPG)
Składniki:
mąka kukurydziana 2 szklanki
margaryna bezmleczna 1 kostka
cukier puder 1 łyżka
cukier waniliowy 1 torebka5
jabłekrodzynki,
cynamon - wg uznania
cukier - do smakuPrzygotowanie:
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na kawałki, dolać kilka łyżek
wody i udusić na małym ogniu. Dodać
cukier,
rodzynki,
cynamon - wg uznania.Utrzeć
margarynę z
cukrem i
cukrem waniliowym, wymieszać z
mąką kukurydzianą. Wyrobić gładkie ciasto, podzielić na dwie części (uformować dwie kulki). Włożyć na 10-15 minut do zamrażarki.Formę (może byż tortownica) posmarować
margaryną i oprószyć
mąką kukurydzianą. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wysypać równą warstwą na spód formy. Na warstwę ciasta wyłożyć
jabłka, na nie drugą porcję startego na tarce ciasta. Piec w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku, przez około 30 minut (do lekkiego zarumienienia)