Wykonanie
Ta propozycja jest idealnym rozwiązaniem dla miłośników wszelkiego rodzaju jabłeczników i szarlotek ale nie zawsze chce się im je piec. Ciasto wyrabia się naprawdę szybko, czas pieczenia również jest krótki a zapach
cynamonu rozchodzący się po domu czy smak
jabłek odkrywany w zwykłej muffince - bezcenne :)Składniki
- 3
jabłka- 1
jajko- 1,5 szklanki
mąki- 0,5 szklanki
cukru- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 100 g
rodzynek- 2 łyżki
masła- 0,5 łyżeczki
cynamonu-
cukier puderDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Rodzynki sparzyć wrzątkiem.
Masło roztopić i odstawić do wystudzenia. Suche składniki czyli
mąkę,
proszek do pieczenia,
cukier i
cynamon połączyć i wymieszać.
Jabłka obrać, oczyścić, pokroić na cząstki i zblenderować na gładką masę. Do
jabłek dodać wystudzone
masło,
jajko i suche składniki. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać
rodzynki i jeszcze raz wymieszać. Masę przełożyć do papierowych foremek lub na blachę do muffinek. Piec ok.25 – 30 minut w temperaturze 180 O C. Po upieczeniu muffinki ostudzić i posypać
cukrem pudrem.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)