ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówdrożdże 20 gramówsalami w plastrach 100 gramówkarczochy marynowane 200 gramówprzecier pomidorowy 5 łyżek stołowychmozzarella 100 gramówlistki bazylii według uznaniaoliwa 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do przesianej mąki w kruszyć drożdże, wlać kilka łyżek wody, wymieszać rozczyn z niewielka ilością mąki i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.wlać ok. szklanki wody, dodać pół łyżeczki soli i zagnieść elastyczne ciasto. Uformować kule i odstawić na 60 minut.Ser pokroić na plastry, a karczochy osączyć.Ciasto jeszcze raz zagnieść i rozwałkować na 2-3 placki. Ułożyć je na polana oliwą blasze, unosząc nieco brzegi. Posmarować przecierem pomidorowym, oprószyć sola oraz pieprzem. Ułożyć salami, ser oraz karczochy i piec 25 minut w 250 stopniach. Udekorować listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: