ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówdrożdże 20 gramówsalami 100 gramówmozzarella 100 gramówkarczochy marynowane 200 gramówprzecier pomidorowy 6 łyżek stołowychlistki bazylii 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: w przesianej mące zrobić wgłębienie, wsypać pokruszone drożdże, wlać kilka łyżek wody i w nim zrobić rozczyn z niewielka ilością mąki. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Wlać ok. szklanki wody, dodać pół łyżeczki soli i zagnieść elastyczne ciasto. Uformować kulę i odstawić na 60 minut w cieple miejsce.Salami i ser pokroić na plasterki. Karczochy osączyć. Ciasto jeszcze raz zagnieść i rozwałkować na 2-3 placki. Ułożyć je na natłuszczonej oliwa blasze, unosząc nieco brzegi. Posmarować przecierem pomidorowym, oprószyć sola oraz pieprzem. Ułożyć salami, mozzarellę oraz karczochy. Piec 25 minut w 250 stopniach. Udekorować listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: