ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 szklanektwarożek kremowy 200 gramówjajka 4 sztukjabłka 400 gramówmiód 1 łyżek stołowychmigdały 1 łyżek stołowychCynamon 1 szczyptagałka muszkatołowa 1 szczyptasól 0,5 łyżek deserowychmleko 3 łyżek stołowycholej według uznaniacukier puder według uznaniaWykonanie:Żółtka wymieszać z przesianą mąką, oczyszczonymi, startymi jabłkami, serem, miodem oraz posiekanymi migdałami, posolić, przyprawić gałką oraz cynamonem. Jeśli masa będzie za gęsta, to dodać kilka łyżek mleka. Na końcu dodać piane z białek ubitą na sztywno i połączyć delikatnie. Na rozgrzanym na patelni oleju kłaść łyżką porcje ciasta, formując zgrabne placuszki, smażyć je z obu stron na jasno złoty kolor. Osączać na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem i podawać gorące.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: