ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegooliwki nadziewane pastą paprykową 2 łyżek stołowychser mozzarella 25 dekagramówszuszone pomidory w oliwie 8 sztukbazylia 5 listkówpomidory 1 puszkapapryczka chilli 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkiolej 1 łyżek stołowychsól według uznaniazioła prowansalskie według uznaniaWykonanie:Cebulę i czosnek obierać. Cebulę pokroić w kosteczkę a czosnek przecisnąć przez praskę. papryczkę chilli rozciąć wzdłuż i usunąć pestki. Strączek dokładnie opłukać i drobno posiekać. Pomidory położyć na sitko i osączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i czosnek, mieszając usmażyć na szklisto. Dołożyć pomidory z puszki. Zagotować, po czym zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 10min. Przyprawić do smaku solą i ziołami prowansalskimi. Sos można zmiksować na aksamitny krem. Kulki mozzarelli pokroić w plasterki i nabijać je na długie, zwilżone wodą, drewniane patyczki, na przemian z oliwkami, suszonymi pomidorami i listkami bazylii. Gotowe szaszłyki podawać z wystudzonym sosem pomidorowym.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: