ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mozzarella w kulkach 1 sztukoliwki zielone nadziewane pastą 2 łyżek stołowychpomidory suszone 8 sztukbazylia listki według uznaniapomidory bez skórki 1 puszkapapryczka chili 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkiolej 1 łyżek stołowychzioła prowansalskie według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona cebule pokroić w kostkę, a czosnek rozdrobnić. oczyszczona papryczkę drobno posiekać. Pomidory suszone osączyć z zalewy.Sos pomidorowy: na rozgrzany na patelni olej wrzucić cebule i czosnek, mieszając, zeszklić. Dodać pomidory z puszki i gotować 10 minut. Doprawić do smaku sola oraz ziołami. Sos można zmiksować na aksamitny krem.Kulki sera pokroić w plasterki i nabić na zwilżone wodą długie, drewniane patyczki na przemian z oliwkami, suszonymi pomidorami oraz listkami bazylii. Gotowe szaszłyki podawać z wystudzonym sosem pomidorowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: