Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
imbir świeży według uznania
marchew 225 gramów
wołowina 500 gramów
pomidor 4 sztuk
olej roślinny 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
cukier brązowy 2 sztuk
przyprawa chińska 0.5 łyżek deserowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sherry wytrawne 1 łyżek stołowych
woda 2 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:
Imbir i
marchewkę pokroić wzdłuż w paseczki (długości 5 cm).
Wołowinę pokroić w cienkie plastry, a następnie w drobne paski.
Pomidory pokroić w wąskie cząstki. W woku lub na patelni dobrze rozgrzać
olej (3 minuty). Dodać
cebulę,
imbir,
pomidory i
marchew, smażyć 3 minuty. Następnie dodać
cukier, przyprawę chińską,
sos sojowy,
sherry,
wodę i
sól do smaku. Mieszając, smażyć 8 minut.Uwagi:2,5 cm świeżego
imbir,
wołowina bez kości,
cebula pokrojona w plastry,
przyprawa chińska 5 smaków,Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10 na rozgrzany
olej wrzucamy
wołowinęAutor: olgaData: 2007-05-22a w którym momencie dodajemy
wołowinę, kiedy ją smażymy?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: