ßßß Cookit - przepis na Duszona wołowina

Duszona wołowina

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
imbir świeży według uznania
marchew 225 gramów
wołowina 500 gramów
pomidor 4 sztuk
olej roślinny 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
cukier brązowy 2 sztuk
przyprawa chińska 0.5 łyżek deserowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sherry wytrawne 1 łyżek stołowych
woda 2 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Imbir i marchewkę pokroić wzdłuż w paseczki (długości 5 cm). Wołowinę pokroić w cienkie plastry, a następnie w drobne paski. Pomidory pokroić w wąskie cząstki. W woku lub na patelni dobrze rozgrzać olej (3 minuty). Dodać cebulę, imbir, pomidory i marchew, smażyć 3 minuty. Następnie dodać cukier, przyprawę chińską, sos sojowy, sherry, wodę i sól do smaku. Mieszając, smażyć 8 minut.
Uwagi:
2,5 cm świeżego imbir, wołowina bez kości, cebula pokrojona w plastry, przyprawa chińska 5 smaków,
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-10 na rozgrzany olej wrzucamy wołowinę
Autor: olga
Data: 2007-05-22
a w którym momencie dodajemy wołowinę, kiedy ją smażymy?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1138/Duszona-wolowina