ßßß Cookit - przepis na Zupa pomidorowa po chińsku

Zupa pomidorowa po chińsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso 20 dekagramów
pomidory 20 dekagramów
pasta pomidorowa 1 łyżek stołowych
woda 1 litrów
kostka rosołowa 1/2 kostek
włoszczyzna pokrojona w słupki(patrz uwagi)według uznania
sól według uznania
sos sojowy według uznania
imbir według uznania
curry według uznania
Wykonanie:
Mięso włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować aż będzie półtwarde, wyjąć z wywaru, odcedzić. Następnie wyjąć kości, a mięso pokroić w kostkę, włożyć w raz z mięsem do garnka z wodą i kostką rosołową, włożyć też włoszczyznę(patrz uwagi) pokrojoną w paski. Gotować na bardzo małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W miarę potrzeby uzupełnić wygotowany wywar. Przyprawić do smaku.
Uwagi:
Mięso:
kurczak, wołowina lub żeberka wieprzowe
Włoszczyzna:
1 marchewka, 1/2 selera, 10 dkg pora, 1 korzeń pietrzuszki
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5409/Zupa-pomidorowa-po-chinsku