ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso 20 dekagramówpomidory 20 dekagramówpasta pomidorowa 1 łyżek stołowychwoda 1 litrówkostka rosołowa 1/2 kostekwłoszczyzna pokrojona w słupki(patrz uwagi)według uznaniasól według uznaniasos sojowy według uznaniaimbir według uznaniacurry według uznaniaWykonanie:Mięso włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować aż będzie półtwarde, wyjąć z wywaru, odcedzić. Następnie wyjąć kości, a mięso pokroić w kostkę, włożyć w raz z mięsem do garnka z wodą i kostką rosołową, włożyć też włoszczyznę(patrz uwagi) pokrojoną w paski. Gotować na bardzo małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W miarę potrzeby uzupełnić wygotowany wywar. Przyprawić do smaku.Uwagi:Mięso:kurczak, wołowina lub żeberka wieprzoweWłoszczyzna:1 marchewka, 1/2 selera, 10 dkg pora, 1 korzeń pietrzuszkiAutor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: