Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso 20 dekagramów
pomidory 20 dekagramówpasta pomidorowa 1 łyżek stołowych
woda 1 litrów
kostka rosołowa 1/2 kostek
włoszczyzna pokrojona w słupki(patrz uwagi)według uznania
sól według uznania
sos sojowy według uznania
imbir według uznania
curry według uznaniaWykonanie:
Mięso włożyć do wrzącej osolonej
wody, gotować aż będzie półtwarde, wyjąć z
wywaru, odcedzić. Następnie wyjąć kości, a
mięso pokroić w kostkę, włożyć w raz z
mięsem do garnka z
wodą i
kostką rosołową, włożyć też
włoszczyznę(patrz uwagi) pokrojoną w paski. Gotować na bardzo małym ogniu, aż
mięso będzie miękkie. W miarę potrzeby uzupełnić wygotowany
wywar. Przyprawić do smaku.Uwagi:
Mięso:
kurczak,
wołowina lub
żeberka wieprzoweWłoszczyzna:1
marchewka, 1/2
selera, 10 dkg
pora, 1
korzeń pietrzuszkiAutor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: