ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z dorsza 1,2 kilogramówbułka tarta 4 łyżek stołowychjajka 2 łyżek stołowychmasło 100 gramówmusztarda miodowa 2 łyżek stołowychśmietana 1 szklanekmąka 2,5 łyżek stołowychcytryna 2 sztuktymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić sokiem z połowy cytryny, oprószyć sola oraz pieprzem. Przykryć i odstawić na 30 minut.Posmarować filety musztardą, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Ułożyć ryby w wysmarowanej masłem formie do zapiekania i obłożyć je z wierzchy wiórkami masła. piec 30 minut w 180 stopniach.Śmietanę doprawić pieprzem, solą, sokiem z cytryny i listkami tymianku. Upieczone ryby polać zimnym sosem śmietanowym lub polać nim filety i wstawić jeszcze do piekarnika na 8 minut. Podawać z cząstkami cytryny, udekorowane tymiankiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: