ßßß Cookit - przepis na Pizza florencka

Pizza florencka

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
olej 6 łyżek stołowych
drożdże 2 dekagramów
mleko 0.33 szklanek
woda 1 szklanek
tłuszcz według uznania
sól według uznania
cebula 3 sztuk
pomidor 3 sztuk
kapar 4 dekagramów
ser ementaler 12 dekagramów
tymianek według uznania
bazylia według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Ciasto drożdżowe wyrób, po czym odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Cebulę obierz, opłucz, pokrój na półplasterki, a potem podsmaż na oleju. Pomidory sparz, dokładnie obierz ze skórki i pokrój na równe cząstki.
Wyrośnięte ciasto ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie, ułóż na nim cebulę i pomidory, całość posyp opłukanymi kaparami, przyprawami i startym serem. Teraz polej resztą oleju. Pizzę piecz w gorącym piekarniku przez 20 minut.
Uwagi:
ciasto: 30 dag mąki, 2 łyżki oleju, 2 dag drożdży, 1/3 szklanki mleka szklanka wody tłuszcz do formy, sól
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2187/Pizza-florencka