Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
olej 6 łyżek stołowych
drożdże 2 dekagramów
mleko 0.33 szklanek
woda 1 szklanektłuszcz według uznania
sól według uznania
cebula 3 sztuk
pomidor 3 sztuk
kapar 4 dekagramów
ser ementaler 12 dekagramów
tymianek według uznania
bazylia według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ciasto drożdżowe wyrób, po czym odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Cebulę obierz, opłucz, pokrój na półplasterki, a
potem podsmaż na
oleju.
Pomidory sparz, dokładnie obierz ze skórki i pokrój na równe cząstki.Wyrośnięte ciasto ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie, ułóż na nim
cebulę i
pomidory, całość posyp opłukanymi
kaparami, przyprawami i
startym serem. Teraz polej resztą
oleju. Pizzę piecz w gorącym piekarniku przez 20 minut.Uwagi:ciasto: 30 dag
mąki, 2 łyżki
oleju, 2 dag
drożdży, 1/3 szklanki
mleka szklanka
wody tłuszcz do formy,
sólZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: