ßßß
ciasto:1 i 3/4 szklanki mąki3/4 szklanki ciepłej wody2 łyżeczki suchych drożdży1 łyżeczka oleju3/4 łyżeczki solisos pomidorowy:około pół słoiczka koncentratu/przecieru pomidorowego3 łyżki wody lub oliwyłyżeczka oreganołyżeczka bazyliisól, pieprz3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę+ser i dowolne składniki na wierzchWszystkie składniki na ciasto razem wyrobić.Odstawić na godzinę w ciepłym miejscu.Składniki na sos pomidorowy wymieszać ze sobą.Ciasto podzielić na kilka części, wałkować małe placki dosyć cienko.Wycinać z placków kształt serca.Każde serce posmarować sosem pomidorowym.Układać ser i dowolne składniki na pizzy.Piec około 20 minut w temp. 180 st. C.Wykorzystałam mąkę na pizzę z Gdańskich Młynów, dzięki której ciasto łatwo się formuje, jest elastyczne, a po wypieku idealnie chrupkie. Mąką ta jest produkowana z pszenicy uprawianej na Żuławach.