Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina z kością 1 kilogramów
cielecina z kością 300 gramów
kura 0,5 sztuk
cebula 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
por 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
grzygy suszone 3 sztuk
kapusta włoska 0,25 sztuk
ziele angielskie 4 ziarna
pieprz 6 ziarna
liść laurowy 2 sztuk
zielenina według uznania
maggi według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
mięso zalać 3,5 litra zimnej
wody, dodać
przyprawy korzenne, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować ok. 90 minut. Oczyszczone warzywa pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę przekroić na pół i opiec na suchej patelni. Po 60 minutach gotowania
wywar lekko posolić, włożyć umyte
grzyby, oczyszczony
por i pozostałe warzywa. Gotować na małym ogniu, aż warzywa i
mięso będą miękkie. Doprawić rosół
maggi i zagotować. Wyjąć
mięso z garnka, a
wywar przecedzić przez sito. Podawać z
makaronem lub z kostkami z
kaszy manny albo krakowskiej. Na talerzu posypać rosół posiekanym
koperkiem lub
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: