ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodynia 1 sztukoliwa 2 łyżek stołowychpiersi z kurczaka 250 gramówchleb tostowy 100 gramówśmietana 150 mililitróworzechy włoskie 100 gramówser roquefort 100 gramówser żółty miękki 100 gramówskórka z cytryny - otarta 1 szczyptapieprz 1 łyżek deserowycholej według uznaniaWykonanie:W umytej, osuszonej dyni wyciąć otwór o średnicy ok. 10 cm. Pokrywkę odłożyć. Wyjąć nasiona i lekko ja wydrążyć, środek posolić i posmarować olejem.Mięso pokroić w kostkę. Chleb namoczyć w śmietanie. orzechy posiekać. Do posolonego mięsa dodać chleb i razem zmiksować. Oba rodzaje serów pokroić w kostkę. do masy mięsnej dodać orzechy, połowę sera pleśniowego, skórkę z cytryny oraz pieprz. Farszem napełnić dynię i przykryć odciętą częścią. Ułożyć w brytfannie i piec 30 minut w 180 stopniach. Zdjąć dyniową pokrywkę, farsz posypać pozostałym serem i piec jeszcze 15 minut, aż ser się przyrumieni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: