ßßß Cookit - przepis na Pieczona dynia faszerowana

Pieczona dynia faszerowana

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
dynia 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
piersi z kurczaka 250 gramów
chleb tostowy 100 gramów
śmietana 150 mililitrów
orzechy włoskie 100 gramów
ser roquefort 100 gramów
ser żółty miękki 100 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 szczypta
pieprz 1 łyżek deserowych
olej według uznania
Wykonanie:
W umytej, osuszonej dyni wyciąć otwór o średnicy ok. 10 cm. Pokrywkę odłożyć. Wyjąć nasiona i lekko ja wydrążyć, środek posolić i posmarować olejem.
Mięso pokroić w kostkę. Chleb namoczyć w śmietanie. orzechy posiekać. Do posolonego mięsa dodać chleb i razem zmiksować. Oba rodzaje serów pokroić w kostkę. do masy mięsnej dodać orzechy, połowę sera pleśniowego, skórkę z cytryny oraz pieprz. Farszem napełnić dynię i przykryć odciętą częścią. Ułożyć w brytfannie i piec 30 minut w 180 stopniach. Zdjąć dyniową pokrywkę, farsz posypać pozostałym serem i piec jeszcze 15 minut, aż ser się przyrumieni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11568/Pieczona-dynia-faszerowana