Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
piersi z kurczaka 250 gramów
chleb tostowy 100 gramów
śmietana 150 mililitrów
orzechy włoskie 100 gramów
ser roquefort 100 gramów
ser żółty miękki 100 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 szczypta
pieprz 1 łyżek deserowych
olej według uznaniaWykonanie:W umytej, osuszonej dyni wyciąć otwór o średnicy ok. 10 cm. Pokrywkę odłożyć. Wyjąć nasiona i lekko ja wydrążyć, środek posolić i posmarować
olejem.
Mięso pokroić w kostkę.
Chleb namoczyć w
śmietanie.
orzechy posiekać. Do posolonego
mięsa dodać
chleb i razem zmiksować. Oba rodzaje
serów pokroić w kostkę. do masy
mięsnej dodać
orzechy, połowę
sera pleśniowego,
skórkę z cytryny oraz
pieprz. Farszem napełnić
dynię i przykryć odciętą częścią. Ułożyć w brytfannie i piec 30 minut w 180 stopniach. Zdjąć
dyniową pokrywkę, farsz posypać pozostałym
serem i piec jeszcze 15 minut, aż
ser się przyrumieni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: