Wykonanie
Kiedy tydzień jest napięty takie dania najbardziej się sprawdzają w naszym domu. Proste, szybkie, smaczne. Trochę
mięsa, warzywka a całość posypana
serem żółtym. Dzieci to uwielbiają, kiedy
ser oblepi kawałki warzyw.Składniki:- 1 podwójna
pierś z kurczaka- 1 opakowanie - warzywa na patelnię- mała kostka
sera żółtego-
pietruszka zielona-
oliwa lub
olej-
sól i
pieprz

Przepis:
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, doprawić do smaku. Podsmażyć na odrobinie
oleju ok. 7 min. Dodać warzywa. Całość podlać odrobiną
wody. Dusić ok. 15-20 min., aż warzywa będą miękkie. Na koniec posypać posiekaną
pietruszką i
serem startym na drobnych oczkach. Poczekać, aż
ser się rozpuści. Podawać ciepłe.Smacznego.źródło: własne