Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 10 sztuk
koperek 0,5 pęczek
natka pietruszki 0,5 pęczek
szczypiorek 0,5 pęczek
bułka tarta 0,75 szklanek
śmietana 100 mililitrów
jajka 1 sztuk
groszek konserwowy 3 łyżek stołowych
ser żółty 4 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo 10 jaj obrać i niezbyt drobno posiekać. Posiekane
jajka wymieszać z
bułką tartą,
śmietana, surowym
jajkiem, posiekanym
koperkiem, posiekaną
natka oraz posiekanym
koperkiem i z
groszkiem. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Ubić
białko ze szczypta
soli na sztywna pianę i delikatnie połączyć z masą. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej
bułka tarta formy keksowej. Wyrównać powierzchnię, oprószyć
bułka tartą oraz startym
żółtym serem i skropić stopionym
masłem. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Zrumieniony pasztet wyjąć z formy i podawać gorący albo na zimno z
chrzanem lub
sosem pomidorowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
seremWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: