Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 6 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kura rosołowa 1 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
kurki 100 gramów
jajka 1 sztuk
mąka 5 łyżek stołowych
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do 3 l osolonej wrzącej
wody włożyć oczyszczona
kurę i trochę podgotować. Dodać oczyszczoną
włoszczyznę oraz opieczona na blasze lub nad gazem
cebulę. Gotować na małym ogniu, aż
mięso stanie się zupełnie miękkie.
Wywar odcedzić i zebrać tłuszcz. Do czystego, klarownego rosołu wrzucić oczyszczone
kurki i gotować jeszcze 10 minut. Z
jajka i
maki ukręcić ciasto na lane kluski i wlać je przez niewielki lejek do gotującej się zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku
sola oraz pierzem. Podawać z
natka pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: