ßßß Cookit - przepis na Rosół z kurkami

Rosół z kurkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 60
(z pieczeniem / smażeniem): 6 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kura rosołowa 1 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
kurki 100 gramów
jajka 1 sztuk
mąka 5 łyżek stołowych
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Do 3 l osolonej wrzącej wody włożyć oczyszczona kurę i trochę podgotować. Dodać oczyszczoną włoszczyznę oraz opieczona na blasze lub nad gazem cebulę. Gotować na małym ogniu, aż mięso stanie się zupełnie miękkie. Wywar odcedzić i zebrać tłuszcz. Do czystego, klarownego rosołu wrzucić oczyszczone kurki i gotować jeszcze 10 minut. Z jajka i maki ukręcić ciasto na lane kluski i wlać je przez niewielki lejek do gotującej się zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku sola oraz pierzem. Podawać z natka pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11209/Rosol-z-kurkami