ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 6 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokura rosołowa 1 sztukwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztukkurki 100 gramówjajka 1 sztukmąka 5 łyżek stołowychnatka pietruszki 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do 3 l osolonej wrzącej wody włożyć oczyszczona kurę i trochę podgotować. Dodać oczyszczoną włoszczyznę oraz opieczona na blasze lub nad gazem cebulę. Gotować na małym ogniu, aż mięso stanie się zupełnie miękkie. Wywar odcedzić i zebrać tłuszcz. Do czystego, klarownego rosołu wrzucić oczyszczone kurki i gotować jeszcze 10 minut. Z jajka i maki ukręcić ciasto na lane kluski i wlać je przez niewielki lejek do gotującej się zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku sola oraz pierzem. Podawać z natka pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: