Wykonanie
Mielone uwielbiam w każdej postaci, wieprzowe, wieprzowo - wołowe, a także drobiowe. Dzisiejsza propozycja nieco inna, panierka z
cebuli i
natki pietruszki, gdzie ta druga podczas smażenia staje się chrupka i nadaj ciekawego posmaku kotletom;)
Składniki:2 piersi pojedyncze z
kurczaka1/3
natki pietruszki2
cebule ( do środka i jako panierka)1
jajko1 łyżka
bułki tartejsól,
pieprz do smakutłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Mięso mielimy, lub wkładamy do blendera razem z
cebulą - miksujemyDodajemy do
mięsa jajko,
przyprawy, można dodać do środka także
natkę pietruszki, jak lubicie, ponadto
bułkę tartą.Formujemy kotlety obtaczamy w pokrojonej w drobna kostkę
cebuli, i posiekanej
pietruszce.Wlewamy
olej na rozgrzaną patelnię
olej, smażmy kotlety na wolnym ogniu do zarumienienia z ubu stron.Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie to
jajko w koszulce i
kasza - pyszne zestawienie.