ßßß Cookit - przepis na Kotlety drobiowe w panierce z cebuli i pietruszki

Kotlety drobiowe w panierce z cebuli i pietruszki

nazwa

Wykonanie

Mielone uwielbiam w każdej postaci, wieprzowe, wieprzowo - wołowe, a także drobiowe. Dzisiejsza propozycja nieco inna, panierka z cebuli i natki pietruszki, gdzie ta druga podczas smażenia staje się chrupka i nadaj ciekawego posmaku kotletom;)
Składniki:
2 piersi pojedyncze z kurczaka
1/3 natki pietruszki
2 cebule ( do środka i jako panierka)
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Mięso mielimy, lub wkładamy do blendera razem z cebulą - miksujemy
Dodajemy do mięsa jajko, przyprawy, można dodać do środka także natkę pietruszki, jak lubicie, ponadto bułkę tartą.
Formujemy kotlety obtaczamy w pokrojonej w drobna kostkę cebuli, i posiekanej pietruszce.
Wlewamy olej na rozgrzaną patelnię olej, smażmy kotlety na wolnym ogniu do zarumienienia z ubu stron.
Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie to jajko w koszulce i kasza - pyszne zestawienie.
Źródło:http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2014/12/kotlety-drobiowe-w-panierce-z-cebuli-i.html