ßßß Cookit - przepis na Paszteciki francuskie z grzybami

Paszteciki francuskie z grzybami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
gąska zielonka 500 gramów
cebula 1 sztuk
masło według uznania
mleko 1 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
jajka 2 sztuk
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Grubo pokrojone grzyby udusić na maśle. Dodać posiekaną cebule, lub szczypiorek, mąkę, mleko lub bulion oraz drobno pokrojone ugotowane na twardo jajka ugotowane na twardo i dusić jeszcze 5 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę. Rozwałkowane ciasto francuskie pokroić na kwadraciki, których brzegi przed zlepieniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Posmarować nim także wierzch pasztecików. Wstawić do bardzo gorącego piekarnika i upiec na złoty kolor.
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
bardzo dobre
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/671/Paszteciki-francuskie-z-grzybami