Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramówgąska zielonka 500 gramów
cebula 1 sztuk
masło według uznania
mleko 1 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
jajka 2 sztuk
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:Grubo pokrojone
grzyby udusić na
maśle. Dodać posiekaną
cebule, lub
szczypiorek,
mąkę,
mleko lub
bulion oraz drobno pokrojone ugotowane na twardo
jajka ugotowane na twardo i dusić jeszcze 5 minut. Na koniec dodać posiekaną
natkę. Rozwałkowane
ciasto francuskie pokroić na kwadraciki, których brzegi przed zlepieniem posmarować roztrzepanym
jajkiem. Posmarować nim także wierzch pasztecików. Wstawić do bardzo gorącego piekarnika i upiec na złoty kolor.Potrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówPotrawy z JajZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02bardzo dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: