ßßß Cookit - przepis na Ogórki nadziewane grzybami

Ogórki nadziewane grzybami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ogórek 4 sztuk
masło 40 gramów
mąka 1 łyżek deserowych
sól według uznania
grzyb 200 gramów
margaryna 40 gramów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, wyjąć łyżeczką miąższ, posolić, wypełnić farszem. Połówki ułożyć jedną na drugiej i okręcić nitką. Ogórki udusić na maśle, wyjąć, powstały sos wymieszać z łyżeczką mąki, zasmażyć, rozrzedzić wodą i zagotować. Ogórki rozgrzać w sosie i podawać z ziemniakami lub ryżem. Przygotowanie nadzienia: drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle, dodać pokrojone w plasterki grzyby, posolić i udusić. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, bułką tartą oraz z posiekaną zieloną pietruszką i połączyć dodając jajko.
Uwagi:
Grzyby: muchomor czerwonawy, pieczarki, borowiki
Jarzyny i Pasztety weg.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/421/Ogorki-nadziewane-grzybami