Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ogórek 4 sztuk
masło 40 gramów
mąka 1 łyżek deserowych
sól według uznania
grzyb 200 gramów
margaryna 40 gramów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, wyjąć łyżeczką miąższ, posolić, wypełnić farszem. Połówki ułożyć jedną na drugiej i okręcić nitką.
Ogórki udusić na
maśle, wyjąć, powstały sos wymieszać z łyżeczką
mąki, zasmażyć, rozrzedzić
wodą i zagotować.
Ogórki rozgrzać w sosie i podawać z
ziemniakami lub
ryżem. Przygotowanie nadzienia: drobno posiekaną
cebulę podsmażyć na
maśle, dodać pokrojone w plasterki
grzyby, posolić i udusić. Wymieszać z
koncentratem pomidorowym,
bułką tartą oraz z posiekaną zieloną
pietruszką i połączyć dodając
jajko.Uwagi:
Grzyby: muchomor czerwonawy,
pieczarki,
borowikiJarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: