Po wielu latach, licznych próbach udało mi się stworzyć kotlety mielone, które według mnie, mojej rodziny i znajomych są doskonałe.Składniki:0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego2 jajkacebula4 ząbki czosnkubułka tartaszklanka rosołu grzybowegołyżka masłałyżeczka koncentratu pomidorowegołyżka natki pietruszki lub koperku (jak kto woli)sólpieprzolej do smażeniaBierzemy miskę wlewamy do niej rosół grzybowy(ciepły) dodajemy masło, natkę pietruszki, cebule pokrojoną w drobna kostkę,koncentrat pomidorowy, potarte ząbki czosnku oraz bułkę tartą tak żeby zagęścić płyn ale nie tworząc zbyt suchej masy-ma być delikatnie wilgotna. Do tego wrzucamy mięso i 2 jajka - jeżeli będzie konieczność dosypujemy bułkę tartą tak żeby kotlety się dobrze formowały. Doprawiamy pieprzem i solą! Formujemy zgrabne kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju. Mój sposób smażenia jest następujący: smażę je najpierw na niewielkim ogniu po kilku minutach obracam a następnie delikatnie nakuwam je widelcem żeby soki wyciekły ze środka potem zwiększam ogień i rumienie je na złoty kolor!