Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cebula 1 sztuk
prawdziwki suszone 5 sztuk
natka pietruszki 0,5 pęczek
bułka tarta 5 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
koperek według uznanialiście
sałaty według uznaniaWykonanie:Umyte
grzyby namoczyć w zimnej wodzie i ugotować w tej samej wodzie. Osączone i ostudzone bardzo drobno posiekać.Oczyszczona
cebule pokroić w kosteczkę i zeszklić na
maśle. Dodać
grzyby i smażyć jeszcze kilka minut, ostudzić.Ugotowane na twardo
jajka, ostudzić i
ostrym nożem przekroić na połówki tak, aby nie uszkodzić skorupek. Łyżeczką wyjąć
białko i
żółtko.Opłukana
natkę posiekać.
Białka i
żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z
grzybami,
cebulką oraz
natką. Doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą. Farszem napełnić skorupki. Wierzch nadzienia posypać
bułką tartą i lekko docisnąć.Na patelni rozgrzać
olej i układać na nim
jajka farszem do dołu. Smażyć ok. 5 minut, na rumiano. Przełożyć na półmisek i udekorować
zieleniną (
koperek, liście
sałaty).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: