ßßß Cookit - przepis na Jajka smażone z nadzieniem grzybowym

Jajka smażone z nadzieniem grzybowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cebula 1 sztuk
prawdziwki suszone 5 sztuk
natka pietruszki 0,5 pęczek
bułka tarta 5 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
koperek według uznania
liście sałaty według uznania
Wykonanie:
Umyte grzyby namoczyć w zimnej wodzie i ugotować w tej samej wodzie. Osączone i ostudzone bardzo drobno posiekać.
Oczyszczona cebule pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Dodać grzyby i smażyć jeszcze kilka minut, ostudzić.
Ugotowane na twardo jajka, ostudzić i ostrym nożem przekroić na połówki tak, aby nie uszkodzić skorupek. Łyżeczką wyjąć białko i żółtko.
Opłukana natkę posiekać. Białka i żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z grzybami, cebulką oraz natką. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Farszem napełnić skorupki. Wierzch nadzienia posypać bułką tartą i lekko docisnąć.
Na patelni rozgrzać olej i układać na nim jajka farszem do dołu. Smażyć ok. 5 minut, na rumiano. Przełożyć na półmisek i udekorować zieleniną (koperek, liście sałaty).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10297/Jajka-smazone-z-nadzieniem-grzybowym