ßßß Cookit - przepis na Jajka z nadzieniem grzybowym

Jajka z nadzieniem grzybowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
suszone prawdziwki 5 sztuk
cebula 1 sztuk
jajka 6 sztuk
olej według uznania
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta 5 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
sałata według uznania
Wykonanie:
Grzybki umyć i namoczyć w zimnej wodzie. Ugotować na miękko w tej samej wodzie(20min). Osączyć, ostudzić i bardzo drobno posiekać. Cebule obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Dodać grzybki i smażyć jeszcze kilka minut. ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Przekroić na połówki, tak aby nie uszkodzić skorupek i wyjąć łyżeczką żółtko i białko. Natkę posiekać. Żółtko i białko rozgnieść widelcem. Wymieszać z grzybami, cebulą i natką, doprawić. farszem napełnić skorupki. wierzch posypać bułka tarta i docisnąć. na patelni rozgrzać olej i układać na nich jajka farszem do dołu, smażyć na rumiano ok5min. Przełożyć na półmisek udekorować zieleniną.
Autor: ankatoki1980
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8734/Jajka-z-nadzieniem-grzybowym