Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
suszone prawdziwki 5 sztuk
cebula 1 sztuk
jajka 6 sztuk
olej według uznania
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta 5 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
sałata według uznaniaWykonanie:
Grzybki umyć i namoczyć w zimnej wodzie. Ugotować na miękko w tej samej wodzie(20min). Osączyć, ostudzić i bardzo drobno posiekać.
Cebule obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na
maśle. Dodać
grzybki i smażyć jeszcze kilka minut. ostudzić.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Przekroić na połówki, tak aby nie uszkodzić skorupek i wyjąć łyżeczką
żółtko i
białko.
Natkę posiekać.
Żółtko i
białko rozgnieść widelcem. Wymieszać z
grzybami,
cebulą i
natką, doprawić. farszem napełnić skorupki. wierzch posypać
bułka tarta i docisnąć. na patelni rozgrzać
olej i układać na nich
jajka farszem do dołu, smażyć na rumiano ok5min. Przełożyć na półmisek udekorować
zieleniną.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: