Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka ugotowane 2 sztuk
sałata 1 sztuk
rzodkiewki 1 pęczek
ogórek wężowy 0,5 sztuk
ser żółty 4 plastry
szynka gotowana 2 plastry
majonez 100 mililitrów
keczup pikantny 2 łyżek stołowych
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Sałatę oraz
rzodkiewki oczyścić i osuszyć. Obrane
jajka pokroić na ósemki i
rzodkiewki też.
Ser oraz
szynkę pokroić w słupki, a
ogórek w cienkie plasterki.
Majonez wymieszać z
keczupem, doprawić
sola,
pieprzem oraz
cukrem. Talerz wyłożyć liśćmi
sałaty, a na nich rozłożyć składniki sałatki i polać sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: