Wykonanie
Sałatki to wciąż najchętniej jadane potrawy na domowych imprezach.Kolorowe, podzielne, stworzone ze składników,które najbardziej lubimy.Dzisiejsza propozycja to ulubiona
sałatka mojej córki - warstwowa, z
makaronem,
jajkiem,
szczypiorkiem,
kukurydzą i
żółtym serem.Często gości na naszych rodzinnych uroczystościach,czasem z dodatkową warstwą
konserwowej szynki.

Składniki:150 g drobnego
makaronu150 g
żółtego sera6
jajekduży pęczek
szczypioru (lub 2 mniejsze)puszka
kukurydzyketchup,
majonez,
sól,
pieprzSposób przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać zimną
wodą i wystudzić.
Jajka ugotować, wystudzić i pokroić w kostkę.
Szczypiorek posiekać.
Ser żółty zetrzeć na tarce.W przezroczystym naczyniu układamy warstwy sałatki według następującej kolejności:
makaronketchupjajkamajonezszczypiorsól,
pieprzkukurydzażółty serSmacznego :)