Wykonanie

Składniki:szklanka
makaronu w kształcie
ryżu,250g
rzodkiewek,4
jajka,150g
startego sera żółtego,1 świeży
ogórek,300g
szynki gotowanej w plasterkach,puszka
kukurydzy,
majonez,1 mały
por,
sól,
pieprz.Przygotowanie:
Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną
wodą.
Jajka ugotować na twardo - gotować w osolonej wodzie, ok. 7-8min. od zagotowania się
wody.W misce układać kolejno warstwami składniki:
Makaron.Dookoła
makaronu powkładać kilka plasterków
rzodkiewki.
Makaron przesmarować
majonezem.Posolić i popieprzyć.Pokrojony w kostkę
ogórek świeży.Starte na grubych oczkach
jajka.
Rzodkiewka pokrojona w plastry.
Kukurydza - z której należy odlać
wodę.
Szynka pokrojona w paski.Drobno pokrojony
por.
Majonez.Posolić i popieprzyć.Starty na grubych oczkach
ser żółty.Smacznego!!!