Wykonanie
Już jakiś czas po głowie chodziła mi ta
sałatka.
Jadłam ją kiedyś w gościach i musiałam ją sobie odtworzyć. Nie jestem pewna czy taką samą kiedyś
jadłam ale ta zrobiona przeze mnie również jest smaczna.


Składniki:Jedna paczuszka ugotowanego
ryżu (125g),4 ugotowane na twardo
jajka,1 - 3 sztuki
pora - w zależności od wielkości,
starty ser żółty,puszka
kukurydzy,
sól,
majonez,
ketchup pikantny,
pieprz.Przygotowanie:

1. Ugotowany
ryż wyłożyć na dno miski, lekko posolić i popieprzyć .

2. Posmarować pierwszą warstwę
ketchupem.

3. Dodać drobny pokrojony
por.

4. Przesmarować
majonezem i popieprzyć. Nie dawać za dużo
majonezu, by
sałatka nie była za ciężka - będzie jeszcze druga warstwa
majonezu, więc ostrożnie.

5.
Jajka zetrzeć na grubych oczkach tarki.

6.Dodać
kukurydzę.

7. Przesmarować
majonezem - również nie dawać go za dużo.

8. Wierzch wyłożyć
startym serem.
Sałatka gotowa.Smacznego!!!