ßßß

Zdecydowanie moja ulubiona sałatka. Zawsze pierwsza znika ze stołów, a z dodatkiem pieczywa i wędliny smakuje wyśmienicie. Polecam przepis.
puszka kukurydzy (ok. 400 g)5 jajekok. 120 g żółtego sera350-400 ml majonezupieprzodrobina soli (lub pominąć)Sałatka z Porów - Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora sparzamy wrzątkiem, a następnie kroimy w cieniutkie paseczki. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy odcedzoną kukurydzę, majonez, doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Sałatka z porów najlepiej smakuje na drugi dzień po jej przyrządzeniu.





