Wykonanie
Zdecydowanie moja ulubiona
sałatka. Zawsze pierwsza znika ze stołów, a z dodatkiem
pieczywa i
wędliny smakuje wyśmienicie. Polecam przepis.
puszka
kukurydzy (ok. 400 g)5
jajekok. 120 g
żółtego sera350-400 ml
majonezupieprzodrobina
soli (lub pominąć)
Sałatka z
Porów - Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Pora sparzamy wrzątkiem, a następnie kroimy w cieniutkie paseczki.
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy odcedzoną
kukurydzę,
majonez, doprawiamy
pieprzem i
solą. Dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki.
Sałatka z
porów najlepiej smakuje na drugi dzień po jej przyrządzeniu.