ßßß Cookit - przepis na Papryki faszerowane

Papryki faszerowane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka żółta 12 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
mięso mielone mieszane 400 gramów
papryka mielona slodka 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
pomidory suszone w oleju 4 łyżek stołowych
rodzynki 100 gramów
orzeszki ziemne 100 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczek
pomidory 3 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Małe papryki umyć i odkroić pasek ok. 2 cm szerokości tak, aby usunąć nasiona. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać. Opłukana, osaczona natkę drobno posiekać. Mięso wymieszać z jajkami, cebula, czosnkiem oraz bułką tartą i doprawić papryką w proszku, natką, solą oraz pieprzem. Posiekane suszone pomidory wymieszać z posiekanymi orzeszkami oraz rodzynkami i dodać do mięsa. Masą mięsną nafaszerować papryczki i poukładać obok siebie w natłuszczonej formie do pieczenia. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Umyte pomidory pokroić na cienkie plasterki. Po 15 minutach pieczenia na każdej papryczce ułożyć po plasterku pomidora i zapiekać kolejne 20 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Węgierska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: ...
Data: 2011-10-16 bez smaku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11056/Papryki-faszerowane