Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka żółta 12 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
mięso mielone mieszane 400 gramów
papryka mielona slodka 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
pomidory suszone w
oleju 4 łyżek stołowych
rodzynki 100 gramów
orzeszki ziemne 100 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczek
pomidory 3 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Małe
papryki umyć i odkroić pasek ok. 2 cm szerokości tak, aby usunąć nasiona. Oczyszczoną
cebulę i
czosnek posiekać. Opłukana, osaczona
natkę drobno posiekać.
Mięso wymieszać z
jajkami,
cebula,
czosnkiem oraz
bułką tartą i doprawić
papryką w proszku,
natką,
solą oraz
pieprzem. Posiekane
suszone pomidory wymieszać z posiekanymi orzeszkami oraz
rodzynkami i dodać do
mięsa. Masą
mięsną nafaszerować papryczki i poukładać obok siebie w natłuszczonej formie do pieczenia. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Umyte
pomidory pokroić na cienkie plasterki. Po 15 minutach pieczenia na każdej papryczce ułożyć po plasterku
pomidora i zapiekać kolejne 20 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: ...Data: 2011-10-16 bez smakuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: