ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka żółta 12 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkimięso mielone mieszane 400 gramówpapryka mielona slodka 1 łyżek deserowychjajka 2 sztukbułka tarta 4 łyżek stołowychpomidory suszone w oleju 4 łyżek stołowychrodzynki 100 gramóworzeszki ziemne 100 gramównatka pietruszki 0,5 pęczekpomidory 3 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Małe papryki umyć i odkroić pasek ok. 2 cm szerokości tak, aby usunąć nasiona. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać. Opłukana, osaczona natkę drobno posiekać. Mięso wymieszać z jajkami, cebula, czosnkiem oraz bułką tartą i doprawić papryką w proszku, natką, solą oraz pieprzem. Posiekane suszone pomidory wymieszać z posiekanymi orzeszkami oraz rodzynkami i dodać do mięsa. Masą mięsną nafaszerować papryczki i poukładać obok siebie w natłuszczonej formie do pieczenia. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Umyte pomidory pokroić na cienkie plasterki. Po 15 minutach pieczenia na każdej papryczce ułożyć po plasterku pomidora i zapiekać kolejne 20 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: ...Data: 2011-10-16 bez smakuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: