ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegopapryka kolorowa 5 sztukwieprzowina 400 gramówfasola czerwona, puszka 1 sztukkoncentrat pomidorowy 1,5 łyżek stołowychcebula 2 sztukpapryczka chili według uznaniaczosnek 3 ząbkitabasco 2 łyżek deserowychpapryka mielona według uznaniakminek mielony według uznaniaoregano według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić wzdłuż na paski, a następnie w poprzek włókien w kostkę o boku 2-3 cm i włożyć do miski. Dodać rozdrobniony czosnek, oprószyć oregano, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki. Fasolę osączyć z zlewy. Oczyszczoną cebulę posiekać. Strąki papryki umyć. Z 4 papryk odciąć wierzchołki i usunąć nasiona. Pozostałą paprykę i chili oczyścić i pokroić w drobną kostkę razem z odkrojonymi wierzchami papryk. Cebulę i mięso podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, mieszając dodać pokrojoną paprykę i chili. Smażyć 4 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy rozmieszany w szklance wrzątku. Dusić pod przykryciem 20 minut. Wsypać fasolę i doprawić mieloną papryką, kminkiem i tabasco. Farsz wymieszać i włożyć do papryk. Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu, podlać kilkoma łyżkami wody. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach. Ułożyć na talerzu i przekroić wzdłuż.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-29wygląda pysznie, napewno spróbuję!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: