ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana mięsem

Papryka faszerowana mięsem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka kolorowa 5 sztuk
wieprzowina 400 gramów
fasola czerwona, puszka 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
papryczka chili według uznania
czosnek 3 ząbki
tabasco 2 łyżek deserowych
papryka mielona według uznania
kminek mielony według uznania
oregano według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić wzdłuż na paski, a następnie w poprzek włókien w kostkę o boku 2-3 cm i włożyć do miski. Dodać rozdrobniony czosnek, oprószyć oregano, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki. Fasolę osączyć z zlewy. Oczyszczoną cebulę posiekać. Strąki papryki umyć. Z 4 papryk odciąć wierzchołki i usunąć nasiona. Pozostałą paprykę i chili oczyścić i pokroić w drobną kostkę razem z odkrojonymi wierzchami papryk. Cebulę i mięso podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, mieszając dodać pokrojoną paprykę i chili. Smażyć 4 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy rozmieszany w szklance wrzątku. Dusić pod przykryciem 20 minut. Wsypać fasolę i doprawić mieloną papryką, kminkiem i tabasco. Farsz wymieszać i włożyć do papryk. Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu, podlać kilkoma łyżkami wody. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach. Ułożyć na talerzu i przekroić wzdłuż.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: Izka
Data: 2009-04-29
wygląda pysznie, napewno spróbuję!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5169/Papryka-faszerowana-miesem