Wykonanie
Przepis na Tacos . Przepyszne meksykańskie danie. Kto lubi kuchnię wyrazistą, dobrze przyprawioną – kuchnia meksykańska na pewno mu zasmakuje. Tacos to prosty sposób na meksykański obiad. Zobaczcie przepis na tacos .Składniki do tacos:0,5 kg
mięsa mielonego3/4 puszki
kukurydzypuszka
czerwonej fasoli (bez zalewy)dwie małe
papryki (najlepiej czerwona i żółta)puszka
pomidorów1 duża
cebula2-3 ząbki
czosnkuKmin rzymski
Sól,
pieprzłyżka
oreganoOstra i
słodka paprykatortille do tacosSposób wykonania farszu do tacos:Wykonanie farszu do tacos jest niezwykle proste, ale wymaga od nas próbowania, co może przyczynić się do tego, że jak skończymy gotowanie… nie będziemy już głodni. Ja tak mam niemal zawsze. Ale do rzeczy:1. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę
cebulkę, tak żeby się zeszkliła. Na chwilę przed końcem na 1-2 min. dodajmy posiekany
czosnek.2. Do
cebuli i
czosnku dodajemy zmielone
mięso mielone i znowu podsmażamy.3. Na patelnię dorzucamy pokrojoną w kostkę
paprykę, następnie
pomidory w puszcze. Jak
papryka lekko zmięknie dodajemy
kukurydzę i wszystko porządnie przyprawiamy sporą ilością
papryki słodkiej, trochę ostrej,
oregano oraz przynajmniej łyżką mielonego
kminu rzymskiego. Nie zapominamy też o
soli. Kwestia ilości przypraw jest zawsze indywidualna. Jeżeli smak potrawy wydaje nam się zbyt mało intensywny, nie bójmy się dosypać
kminu rzymskiego i
oregano. Jeżeli nasze
pomidory w puszcze były mocno kwaśne, czasem warto dodać łyżeczkę lub dwie
cukru.4. Pod koniec gotowania farszu, jak już spora część
wody z
papryki i
pomidorów odparuje, dodajemy przepłukaną
fasolę i… farsz do tacos jest gotowy.5. Tortille do tacos wkładamy na kilka minut do piekarnika, po wyciągnięciu wkładamy do nich farsz oraz posypujemy odrobiną
sera.Tacos gotowe.
Dajcie znać w komentarzach jak udało Wam się danie z naszego przepisu!