Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta pekińska 800 gramów
papryka różnokolorowa 4 sztuk
marchewka 250 gramów
cebula 1 sztukkawałek
imbiru 1 sztuk
masło 30 gramów
pieprz kajeński według uznania
sól według uznania
papryczka chili suszona 2 sztukzupa cebulowa w proszku 1 sztukWykonanie:Oczyszczoną
kapustę oraz
paprykę pokroić w cienkie paseczki, a oczyszczona
marchewkę w plasterki. Oczyszczoną dużą
cebulę pokroić w ćwiartki, a
potem wzdłuż na cienkie plasterki. Oczyszczony
imbir pociąć w drobniutką kosteczkę.
Masło stopić w dużym garnku i zeszklić na nim
cebulę. Dodać
imbir i chwile smażyć. Dołożyć
kapustę,
paprykę oraz
marchewkę i zalać 5 szklankami
wody. Posolić i gotować pod przykryciem 10 minut. Oczyszczone
chili posiekać i razem z zupa
cebulową w proszku wsypać do gotującej się zupy. Wymieszać i gotować kolejne 10 minut. Na koniec potrawę ponownie doprawić na ostro
sola oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: