ßßß Cookit - przepis na Zupa pikantna

Zupa pikantna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta pekińska 800 gramów
papryka różnokolorowa 4 sztuk
marchewka 250 gramów
cebula 1 sztuk
kawałek imbiru 1 sztuk
masło 30 gramów
pieprz kajeński według uznania
sól według uznania
papryczka chili suszona 2 sztuk
zupa cebulowa w proszku 1 sztuk
Wykonanie:
Oczyszczoną kapustę oraz paprykę pokroić w cienkie paseczki, a oczyszczona marchewkę w plasterki. Oczyszczoną dużą cebulę pokroić w ćwiartki, a potem wzdłuż na cienkie plasterki. Oczyszczony imbir pociąć w drobniutką kosteczkę.
Masło stopić w dużym garnku i zeszklić na nim cebulę. Dodać imbir i chwile smażyć. Dołożyć kapustę, paprykę oraz marchewkę i zalać 5 szklankami wody. Posolić i gotować pod przykryciem 10 minut. Oczyszczone chili posiekać i razem z zupa cebulową w proszku wsypać do gotującej się zupy. Wymieszać i gotować kolejne 10 minut. Na koniec potrawę ponownie doprawić na ostro sola oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10808/Zupa-pikantna