ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta pekińska 800 gramówpapryka różnokolorowa 4 sztukmarchewka 250 gramówcebula 1 sztukkawałek imbiru 1 sztukmasło 30 gramówpieprz kajeński według uznaniasól według uznaniapapryczka chili suszona 2 sztukzupa cebulowa w proszku 1 sztukWykonanie:Oczyszczoną kapustę oraz paprykę pokroić w cienkie paseczki, a oczyszczona marchewkę w plasterki. Oczyszczoną dużą cebulę pokroić w ćwiartki, a potem wzdłuż na cienkie plasterki. Oczyszczony imbir pociąć w drobniutką kosteczkę.Masło stopić w dużym garnku i zeszklić na nim cebulę. Dodać imbir i chwile smażyć. Dołożyć kapustę, paprykę oraz marchewkę i zalać 5 szklankami wody. Posolić i gotować pod przykryciem 10 minut. Oczyszczone chili posiekać i razem z zupa cebulową w proszku wsypać do gotującej się zupy. Wymieszać i gotować kolejne 10 minut. Na koniec potrawę ponownie doprawić na ostro sola oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: