Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki kiszowe 5 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
ryż 1 łyżek stołowych
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek deserowych
natka pietruszki według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę,
pietruszkę oraz
seler pokroić i ugotować w lekko osolonym litrze
wody. Do zmiksowanego
wywaru dodać łyżkę ugotowanego
ryżu oraz oczyszczone, pokrojone w drobną kostkę
ziemniaki i gotować 15 minut. Obrane
ogórki, drobno pokroić i dodać do zupy, zagotować. Utarty z
mąką jogurt rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy, wlać do garnka, wymieszać i mocno podgrzać. Przed podaniem zupę posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: