ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoogórki kiszowe 5 sztukziemniaki 3 sztukryż 1 łyżek stołowychmarchewka 1 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,25 sztukjogurt naturalny 2 łyżek stołowychmąka 1 łyżek deserowychnatka pietruszki według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną marchewkę, pietruszkę oraz seler pokroić i ugotować w lekko osolonym litrze wody. Do zmiksowanego wywaru dodać łyżkę ugotowanego ryżu oraz oczyszczone, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i gotować 15 minut. Obrane ogórki, drobno pokroić i dodać do zupy, zagotować. Utarty z mąką jogurt rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy, wlać do garnka, wymieszać i mocno podgrzać. Przed podaniem zupę posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: